Hír | 2018.10.29.

Krimivacsora és Márton Napi Hegymenet a Balatonnál

 Krimivacsora és Márton Napi Hegymenet a BalatonnálHomola Borterasz, Paloznak

2018.10.29. A balatoni borászok és étterem tulajdonosok is „igazodnak” 2018 hosszú hétvégéihez. Érkezzék az ország másik végéből, vagy a közeli településekről a vendég, mindenkit szeretettel várnak.  Bőven akad miből válogatniuk az ide érkezőknek. Ezúttal két programot ajánlunk.

Elitborhír - Gombos Erzsébet

Útirányként választhatják például Csopakot, a november 9-10-11-ei hétvégét, ahol a Máron Napi Hegymenet vidám „sétájának” lehetnek részesei. Hat csopaki és paloznaki pince és vendéglő fogott össze, hogy ízelítőt adjanak az őszi Balaton hangulatából. Nevezetesen a Petrányi Pince és Borterasz, a Söptei Pincészet és Étterem, a Márga – Szent Donát Borkúria, a Szomszéd Kertje, a Homola Borterasz és a Sáfránkert Vendéglő asztalainál kóstalhatják meg a hegymenetre vállalkozó érdeklődők a Márton nap jegyében felszolgált remek liba ételeket és az újborokat. A felsorolt helyszínek gyalog kényelmesen bejárhatóak, a vendéglátók többek között pincetúrák megszervezéséről is gondoskodnak, de tervezik hogy a boroshordók fajtáival is megismertetik a hozzájuk  betérőket, és előkerülnek majd a szüreti történetek derűs meséi is.

Eredeti az ötlet, minden adott hozzá hogy hagyományteremtővé váljék a kezdeményezés. Akárcsak a november 2-ára meghirdetett balatonvilágosi „Krimivacsora 4 fogásban Halloweenkor” program a Lavender Teraszon. Az ötletgazdák ezzel a jelmondattal hirdetik azt a vacsoraestet, amelyet finoman hátborzongatónak szánnak, ahol a fogások között rejtélyek, rejtvények megfejtése vár a vendégekre. A 20-as, 30-as évek Amerikájában játszódó krimit „tálalnak” az étkek mellé. Két maffiavezér meggyilkolása áll a történet középpontjában. Természetesen az időpont: Halloween. Legyen titok a végkifejlet, (akár több megoldás is lehetséges!). Aki benevez a „nyomozásba”, eligazodik a logikai útvesztőkben, sikeresen megfejti a feladványt, közben jóízűen megvacsorázik. A különböző asztalok, külön csapatot alkotnak, akik versenyeznek egymással. Kell ennél izgalmasabb, derűsebb Halloween est?

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás