Hír | 2011.11.19.

?A természetes utakat járjuk?

?A természetes utakat járjuk?A virágember
2011.11.19. Kovácsné Drabant Katalinnal, Kecskemét Virágemberével a Dimenzió Borászat mindennapjairól.

Friss hír, hogy rangos kecskeméti díjban részesült Kovácsné Drabant Katalin:  Kecskemét Virágembere lett 2011-ben. ?Ez a díj azért is nagyon fontos, mert a város polgárai ítélik oda annak, aki a legtöbbet tette a civil közösségért, a városért, aki kiemelkedően végzi a munkáját, ápolja a szakmai hagyományokat, és ezzel öregbíti a Hírös Város jóhírét. Nagy megtiszteltetés ez nekem és a pincének egyaránt? ? mondja a Dimenzió borászat vezetője.

Izgalmas, szép a 2011-es évjárat, nagyon különleges borok fognak születni ? erősíti tovább az összképet, amikor a lezárult szüretről beszélünk. ?Főleg a vörösborokat emelném ki, bár még egy részük erjed. Minden szőlőnket teljes érésben, tannin-éretten szüreteljük. E miatt van az is, hogy a rozé alapanyagot az utolsók között szedtük le. Így a rozénk szükségszerűen nagyobb testű a versenytársaitól.? Itt kell fölhívni a figyelmet arra, hogy 2010-ben a ?VinAgora legjobb fajtabora? nyertese volt a 2009-es ?Bűbáj? Kunsági Kékfrankos Rosé.

?A természetes utakat járjuk. Persze el fog készülni a Miklós napi rozé versenyre, számunkra az etalon? ? utal egyszerre a két évtizedes kutatóintézeti múltra és a versenyre, amit hagyományosan december 6-án rendeznek meg Kunszentmiklóson, ahol csak Miklós nevűek bírálhatnak.

?Új borunk lesz a bianca, ezt most készítjük először, meglepetés bor lesz mindenki számára. Tavaly teszteltük a fogyasztóinknál, nagy sikert aratott.? A bianca bor, avagy a régi egri csillagok 40, az Eger2 és a bouvier keresztezésével jött létre 1963-ban. Bora diszkréten illatos, finom savtartalmú, extraktban gazdag, kellemes zamatú.

Szívesen fogjuk kóstolni és bemutatni.

Hozzászólások

Jelenleg még nem szólt hozzá senki ehhez a cikkhez. Legyen Ön az első hozzászóló és ossza meg velünk a véleményét!

+ Új hozzászólás