Hírek

Ár, márka és hangulat alapján választ bort a magyar egyetemista

2017.06.21. Szerkesztőségünkbe eljuttatta közleményét a Budapesti Metropolita Egyetem (METU). Örömmel adjuk tovább olvasóinknak. Tovább

Ár, márka és hangulat alapján választ bort a magyar egyetemista
A sziklaborász

Új borászat: Nagy&Nagy

2017.06.19. A sorozat folytatódik. A magyar Provence kicsiny falujában, Uzsán és a patinás Eszterházy birtok pincéjében fogadják Nagyék a mediterrán táj borait kereső vendégeket. Tovább

Új borászat: Nagy&Nagy

Sagmeister, Tarcal, furmint, aszú

2017.06.13. Tegnapi dolgozatunk, ami a szigeti néven is ismert furmintot járta körül, nem maradt visszajelzés nélkül. Az aszúsodásra kérdeztek rá: honnan vesszük, hogy a középkorban a... Tovább

Sagmeister, Tarcal, furmint, aszú
Szigeti

A 25. szüretet és termését ünnepelték Koch Csabánál

2017.06.09. Ma Borotán egy rendes lagzit csapott Koch Csaba azt ünnepelvén, hogy a múlt év őszén már a huszonötödik szüretet tudhatta le, s ennek az évjáratnak a termése is szerepelt a... Tovább

A 25. szüretet és termését ünnepelték Koch Csabánál

Magyar borok menni Pozsony

2017.06.07. Mintegy száz borral igyekeznek meghódítani a szlovák piacot a Magyarország legjobb családi pincészeteit tömörítő Pannon Bormíves Céh tagjai e hét csütörtökön. Nem lesz... Tovább

Magyar borok menni Pozsony
Üde és szép Eszterbauerék kadarka rozéja

Üde és szép Eszterbauerék kadarka rozéja

2017.06.07. A szekszárdi borászatban idén már négy rozé és egy siller (fuxli) készült. Egy ízléses kadarka rozét pattintottunk fel (csavartunk le) az imént. Tovább

Újabb nagy Holdvölgy-siker

2017. 06.07. A mádi Holdvölgy 2013-as évjáratú Culture hatputtonyos tokaji aszúja aranyérmet kapott a világ legnagyobb borversenyeként ismert londoni Decanter World Wine Awards 2017... Tovább

Újabb nagy Holdvölgy-siker