Zsirai mesterkurzus (Villány, Somló, Tokaj) - online is

borvacsora

Helyszín: Borkollégium, 1067 Budapest, Podmaniczky u. 31.
Ár: 9 500 Ft-tól 9 500 Ft-ig
Nyitás: 2017.05.09.
Zárás: 2017.05.09.
Zsirai mesterkurzus (Villány, Somló, Tokaj) - online isZsirai mesterkurzus (Villány, Somló, Tokaj) - online is

Három borvidék, két testvér, egy stílus. Mindhárom borvidéken - Tokajban, Somlón és Villányban - a két testvér Zsirai Kata és Petra elkötelezettsége viszi előre a pincészet hírnevét.

Tiszta és határozott vonalak, nem túldimenzionált, hanem egyedi tételek. Visszafogottan, de eltökélten bemutatni a terroirt - ez a Zsirai lányok küldetése. Előadók: a Zsirai lányok és Mészáros Gabriella.


"Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség." Zsirai Csaba (1961-2011)


„Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. A természet és a természetesség szeretete, az értékek megőrzése, a magyar bor tisztelete vezérelték, amikor szőlő-, és pincebirtokossá vált és elindult az úton, amelynek köszönhetően ma három jelentős hazai borvidéken vagyunk jelen, és készítünk borokat.” - mondják a Zsirai lányok.

Borsor:

Villányi Múzsa Rosé 2016
Tokaji Sárgamuskotály 2015
Tokaji Hárslevelű 2015
Nagy-Somlói Hárslevelű 2015
Tokaji Furmint 2015
Nagy-Somlói Juhfark 2015
Tokaji Furmint 2013
Tokaji Furmint Betsek 2013 (félédes)
Tokaji Hárslevelű 2009 (édes)
Tokaji Fordítás 2008

 

ONLINE MESTERKURZUS!

A mesterkurzus online is megtekinthető mindazoknak, akik személyesen nem tudják átélni az együtt kóstolás élményét és találkozni a fiatal borászokkal.

Az online résztvevőknek napokkal a kurzus előtt futárszolgálattal küldjük el a kóstolandó tételeket a Minivino segítségével. A bormintákat elegáns üvegfiolákba töltjük, ellenőrizhető, egyedi jelzéssel látjuk el. Azért, hogy kellő idő legyen a palackozásra és a kiszállításra, az online kurzus jelentkezési határideje: 2017. május 2.

Hogy elkerüljük az oxigénnel való érintkezést, a kiszerelés során végig inert gázokkal szorítjuk ki a levegőt és így a borok színét, zamatát és eltarthatóságát tönkretevő oxigént is. Természetesen az eredeti tartályból történő átmozgatás során is argon gázzal dolgozunk, s a lehető legkisebb túlnyomással nyomjuk ki a tartályból a bort. A közvetítés megállítható és visszajátszható, így akár későbbi időpontban is megtekinthető.

Információ és jelentkezés ITT, online kurzusra jelentkezés ITT.