Pinot Noir világnapi kóstoló + akció

borkóstoló

Helyszín: Borháló Körút, 1085 Budapest, József krt. 31.
Ár: 2 500 Ft-tól
Nyitás: 2017.08.18.
Zárás: 2017.08.18.
Pinot Noir világnapi kóstoló + akcióPinot Noir világnapi kóstoló + akció

Minden év augusztus 18-át a rubintos Pinot Noir bűvöletében tölti a borközösség, ezt pedig a fajta hazai remekeivel ünnepeli meg a Borháló is.

Minden tekintetben kényes fajtáról van szó, ezért könnyű gyengébb tételekbe is belefutni a polcokon. Valamiért mégis ez a szőlő adja a világ legdrágább borát, 5 millió forintos palack árával! Ennyi pénzt a Borháló talán az összes boráért együtt tudna csak elkérni, viszont a kínálatában található Pinot palackok talán betekintést adnak, hogy miért is van ekkora potenciál ebben a szőlőben.

AKCIÓK: csütörtök-pénteken bármely 2 bor vásárlása esetén mindössze 990 Ft a Várszegi Pincészet Pinot Noir!

Bemelegítésnek egy klasszikus habzó variánst, egy pezsgőt kóstolhatnak, ami kis héjjonáztatással nyerte el szépséges színét.

  • Chapel Hill Pinot Noir Rosé pezsgő

Csendesborok között számtalanszor találkozhatnak a fajtával rosé házasításokban, többnyire feltüntetés nélkül. Olyan borokat kerestek, melyek visszaadják a jellegzetességeket.

  • Várszegi Pincészet Pinot Noir Rosé
  • Takler Pinot Noir Rosé 2016

Folytatásként már egy igazi fajtabor következik Szekszárdról. Továbbhaladva Balatonboglárról kóstolhatnak, ahol először nagyobb területen foglalkoztak a nagyüzemi borászatnak nem fekvő szőlőfajtával.

  • Szeleshát Pinot Noir
  • Várszegi Pincészet Pinot Noir

Ha pedig Magyarországon Pinot Noir, akkor Gál Tibor. A fajta egri bevezetésében elvitathatatlan érdemei vannak a Gál családnak. Izgalmas találkozás lesz ez, amit egy zalai házasítással hasonlíthatnak össze.

  • Dóka Éva PaBoTa
  • Gál Pinot Noir

Arisztokrata fajtának is tartják a Pinot Noirt, körülményes művelése és uralkodóan domináns ízvilága miatt a hercegnő jelzőt is szokás aggatni rá. Ezt Bock pince egyik büszkeségével, a katlanszerű Ördögárok-dűlő fajtaborával kóstolhatják össze, mely a nagykönyvben megírtak szerint meredek mészkő-dolomitos alapkőzetről származik.

  • Bock Pinot Noir Selection

Borháló kártya: 25 pont felett ingyenes, vagy 10 pont + 1000 Ft

A kóstolón való részvétel regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát jelezze mielőbb online a bit.ly/borhely felületén.