Piknik a Kovács Nimród Borászatnál

borkóstoló - Kovács Nimród

Helyszín: Kovács Nimród Borászat, 3300 Eger, Verőszala utca 66
Nyitás: 2017.05.13.
Zárás: 2017.05.13.
Piknik a Kovács Nimród BorászatnálPiknik a Kovács Nimród Borászatnál

Az érdeklődők megkóstolhatják a kiváló, terroir jegyeit híven tükröző borokat, megcsodálhatják a nyugalmat árasztó ültetvényt, rendezett szőlősorokat. Kényelmükről hangulatos természeti környezet, jó borok, jó ételek, s persze puha pokrócok is gondoskodnak.

A KNW örömmel csatlakozott a St. Andrea Szőlőbirtok, valamint az Almagyar Érseki Szőlőbirtok borköszöntő ünnepéhez. E napon akár mindhárom borászat ültetvényeit, s az ott rendezett pikniket felkereshetik, a közlekedést külön buszokkal biztosítják. Dönthetnek úgy is, hogy egyetlen birtokon töltik el az időt, kiélvezve a borokat, relaxálva, s az italok mellé jó ételek kóstolva. A rendezvény gasztronómia partnere a noszvaji Nomád Hotel lesz.

Mit kell tudni a Nyilasmár ültetvényről?

A Noszvaj és Eger között található nyolchektáros, Premier Cru terület, épp szemben az itteni, 12 hektáros Nagyfai birtokkal. A bogácsi tó áldásos hatásának köszönhető egyedi mikroklíma, valamint ásványi- és tápanyagokban gazdag, masszív tufapadon ülő termőréteg segíti, hogy jellegzetes, elegáns, gyümölcsös borokat készítsenek.

A néphagyomány szerint ezen a területen olvad el elsőként a hó, ami szintén a kedvező fekvését jelzi. A terület mind a fehér, mind a vörös szőlőfajtáknak kedvez. A világfajták és a hazaiak egyaránt jól érzik magukat: gondos munkával, megfelelő időjárású évjáratokban kiemelkedő, nemzetközi szinten is klasszis borok készítését teszi lehetővé. A KNW kizárólagos tulajdonában lévő Nyilasmár jellemzően karakteres, tüzes, szép, üde, gyümölcsös borokat ad. Itteni szőlőfajták: Chardonnay, Pinot Noir, Syrah és a Kékfrankos.

Jelentkezni [javascript protected email address]lehet.