Borvidékek Hétvégéje

borünnep

Helyszín: Monori Pincefalu 2200 Monor, Strázsahegy
Nyitás: 2017.06.10.
Zárás: 2017.06.10.
Borvidékek HétvégéjeBorvidékek Hétvégéje

Június 10-én hatodik alkalommal szervezik meg Monoron a magyar borvidékek seregszemléjét, a Borvidékek Hétvégéjét. Az eseményre országosan ismert és elismert borászok érkeznek a 22 borvidékről.

Az érdeklődők megkóstolhatják többek között az egri Juhász testvérek, a villányi Bock Pince és a szekszárdi Bodri borokat. A 32 nyitott pincét körülvevő pincesorok ezernyi élménnyel ejtik rabul a látogatókat Monoron, az ezer pince városában. Itt találkozhatnak a monori pincék különös lakójával, Bor Ivóval is!

A közép-magyarországi régió egyik legnagyobb boros eseményét ingyenesen látogatható zenei programokkal színesítik a szervezők. A közel száz program közül kiemelkedik a monori taggal felálló Ladánybene 27 zenekar élő koncertje. A nagyszínpadon túl hangulatos pinceszínpad is várja az ide látogatókat, itt többek között a Kiss Kata Zenekar koncertjét és a smooth jazz magyar úttörőjét, Zolbert-et hallhatják élőben.

Kiváló földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően az ország bármely pontjáról könnyen megközelíthető Monor. A fővárosból leggyorsabban a Nyugati pályaudvarról fél óránként induló elővárosi vonattal érkezhetnek a városba; helyben kisvonatok és taxik segítik a közlekedést.

A helyiek vendégszeretete teszi különlegessé a boros rendezvények között a Borvidékek Hétvégéjét. Számtalan pozitív visszajelzés érkezik a jó hangulatról, ami Monoron fogadja a vendégeket június második szombatján; érdemes minden borszeretőnek kipróbálni! További részleteket a város honlapján.