Az Istvándy Pincészet borbemutató estje

borvacsora

Helyszín: Borháló Újbuda, 1117 Budapest, Bercsényi u. 26/b.
Ár: 2 500 Ft-tól 2 500 Ft-ig
Nyitás: 2017.06.10.
Zárás: 2017.06.10.
Az Istvándy Pincészet borbemutató estjeAz Istvándy Pincészet borbemutató estje

Június 10-én az Istvándy Pincészettől Istvándy Tamás Budapestre látogat, hogy bemutassa a család által termelt borokat.

Kiemelkedő minőségű, különleges borok lesznek a kóstolósorban. Nem csoda, hiszen az Istvándy család a Káli-medencében, hazánk egyik legkülönlegesebb termőhelyén gazdálkodik.

Az Észak-Balatoni vulkanikus termőtájon belül a Káli-medence egy külön kis szigetet alkot. Északról védik a hegyek, délről viszont nyitott a Balaton felé, ahonnan a víztükörnek köszönhetően plusz fény-és hőmennyiséget kap. Ez már magában is szerencsés adottság, de még az is hozzá jön, hogy a medencét határoló hegyek különböző összetételű talajából az ásványi anyagok széles skálája mosódik be a szőlőültetvényeket tápláló termőtalajba.

A rendkívül gazdag talaj erősen ásványos borokat eredményez, a meleg klíma pedig koncentrálttá, intenzívvé teszi a borokat.

A Káli-medencében teremnek a legtartalmasabb, legerősebben ásványos és legnagyobb beltartalmi értékkel bíró balatoni borok.

Két egyszerűbb tétellel indul a kóstolót, de utánuk nagyon komoly fehérborok következnek majd. Még egy késői szüretelésű Chardonnay is lesz a sorban!

Ha szeretne csatlakozni, részvételi szándékát mielőbb jelezze a +3630 695 5251 számon vagy az [javascript protected email address] címen!