Események

Olasz Est a Farnese boraival

borvacsora
Helyszín: Budai Gesztenyés Étterem és Kávézó, 2092 Budakeszi, Szanatórium
Nyitás dátuma: 2017-06-08
Ár: 15900 Ft

Június 8-án egy estére megelevenedik a Trattoriák hangulata; ezúttal ugyanis elismert dél-olasz termelők boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Farnese cég összesen 7 nagy dél-olasz és szicíliai pincészetet tömörítő csoport, melyet 2016- és 2017-ben az év olasz bortermelőjévé választott több nemzetközi szervezet. Boraik több száz díjat és elismerést kaptak olyan nagy nemzetközi versenyeken és szaklapokban, mint a Decanter, International Wine and Spirit Competition, Wine Spectator, Mundus Vini, AWC, The Vine Advocate by Robert Parker.

Ezúttal Dél-Olaszország és Szicíia kerül a középpontba, ahonnan tipikus helyi fajtákból készült borokat kóstolhatnak

A 6 különböző pincészet borai olyan szőlőfajtákból készülnek, mint pl. Grillo, Aglianico,a Nero di Troja, vagy az idehaza talán legfelkapottabb Primitivo, melyet túlérett állapotban kézzel szüretelik, majd a válogatást követően préselik, héjon áztatják és több éves érlelésnek teszik ki.

A borok mellé 6 fogásos exkluzív olasz menü várja a vendégeket, melyhez a borokat Polgár Géza olasz borok szakértője mutatja be a vacsora folyamán.

  • Fantini - Rosé Gran Cuvée Brut - Vino Spumante
  • Vörös tonhal chilis avokádóval és fügés crostinivel
  • Farnese Zabù - Grillo Terre Siciliane IGT
  • Polip carpaccio spárgaágyon, szarvasgomba pestoval
  • Vigneti del Vulture - Pipoli - Rosato Basilicata
  • Ibolyás rerbarbara krémleves feketekagylóval és juhsajttal
  • Vigneti del Salento - I Muri Primitivo Puglia IGP
  • Rozmaringos kacsasült, vargányás fekete tésztával és ibolyás marsalával
  • Cantina Diomede - Lama di Pietra Nero Di Troia
  • Báránygerinc fűszeres bundában, gnocchi, portóis barolo mártás
  • Luccarelli - il Bacca - Primitivo di Manduria
  • Mandulás Caprese torta, Primitivo-s mazsolakrémmel