Miklóscsabi

Móri borvidék

Volt Dlusztusunk hozzá
Cím: 8060 Mór, Ezerjó u. 3.
Weboldal: www.mikloscsabi.com
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: 20/315-2003, 20/805-1741
Fajtaösszetétel: ezerjó, királyleányka, zöldveltelini, pinot blanc, kékfrankos.
MiklóscsabiMiklós Csaba

Miklós Csaba, aki a brandépítés közepette a nevét is bevonta a játékba, nagyon komoly vidám borokat készít. A móri Ezerjó utcában található pincéje kultikus zarándokhely, holott a móri bor sem a szőlésznek, sem a borásznak, sem pedig a fogyasztónak nem egy könnyed feladat. A móri bort arra találták ki, hogy érlelten nagy konyhai attrakciók társa legyen, hiszen az itteni savak és a mineralitás révén Mór a komplex borok hazája. Ugyanakkor Miklóscsabi ezer poénnal, finom, ízléses játékkal és átélt életörömmel hozza egészen közel a borisszákhoz a borait.

Családi vállalkozása mindössze 3,5 hektárnyi birtokon termel. A szőlőben a tűzoltóként szolgáló édesapa görnyed, a pincében a női szekció, édesanya és a húg segít. A borokat Csabi (mit tegyünk, mindenki így hívja) készíti. Szép, komoly, komplex, tiszta íz képű, fajsúlyos tételeket rak össze, telis tele szeretettel.

"A cél az, hogy egy életigenlő, kedves közönség vásároljon belőle. Nem kell, hogy ott virítsanak a boraim minden bevásárlóközpont polcain. Azért lettem borász, mert szeretem a bor elkészítésének minden egyes fázisát. Az életemben nagyon jó szerepet tölt be a bor. Számomra inkább élmény, szeretet és hangulat, mint termék." - nyilatkozta egyszer.

Csabi nem küldi a borait borversenyekre, így most itt nem tudunk díjakra hivatkozni. Pincéjében nem az oklevelek díszítik a falakat, hanem olyan hasznos kacatok, mint egy kiszuperált rádió vagy egy öreg harsona. A fiatal gazda másik fontos ismérve, hogy ott szeret állni a bora mögött. Ha borfesztiválra megy, nem adja át másnak a pultot. Ha csoport érkezik hozzá, netán napjában több is, maga végzi el a hordók között a tárlatvezetést.

Hiteles figura kiváló borokkal.