Linzer-Orosz Borászat (Wine Life Borászat)

Soproni borvidék

Hazai aranyérem
Cím: 9421 Fertőrákos, Fő utca 95.
Weboldal: winelife.hu
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: +36-20-3920-296, +36-30-5771-150
Linzer-Orosz Borászat (Wine Life Borászat)Fiatalosan

A Linzer-Orosz fiatal borászat, 2018 óta működik ezen a néven. Linzer Sámuel híres soproni poncichter családból származik, felmenői már a XV. század óta szőlész-borászkodással foglalkoztak. Az ő szakmai tudására épülnek a Linzer-Orosz borok. Az Orosz testvérek anyai ágon a híres poncichter Stubenvoll család sarjai, a nagypapának messze földön híres borozója volt Stubi márkanév alatt.

Az elejétől kezdve a korrekt munkamegosztásban hittek: Linzer Sámuel - borok, Orosz Péter - szőlő, Orosz Csaba - kereskedelem.

„Célunk a Soproni borvidéken található tradicionális szőlőfajtákból előállított fehér- és vörösborok esetében a terroir, azaz a felismerhető, egyedi jelleg, illat- és íz világ megjelenítése.  Ez az adott talaj, mikroklíma és fekvés megismételhetetlen találkozásának eredményeként kerekedik ki. Az említett komponensek megjelenését szőlőterületeink biztosítják, melyek jelentős része a Fertő-tó mellett, illetve annak környékén található.”

A friss, piacos, lendületes, fiatalos és hamisítatlanul soproni szortiment alapanyagai is hagyományosan soproniak: kékfrankos, zweigelt, cabernet sauvignon, merlot, zöldveltelini, chardonnay és olaszrizling. És meglepetésként ott van a néró, ez a kettős hasznosítású különlegesség, amit oly szépen mutat be Merfelsz Gábor Szekszárdon és Szentpéteri Attila Kiskőrösön.

A fertőrákosi Fő utcán, ahol Ráspi doktor is rendel, egyre több borászat rendezkedik be. Orosz Csaba is rámutatott ott jártamkor, hogy a turizmus meghatározó tényező volt a borház fizikai pozicionálásában. Itt két öreg épület felújítása volt a program. Elkészült, látogatható, élvezhető, iható.

A borok rendben vannak, fajtajellegesek és gyümölcsösek. Az irány jó, hajrá!