Dimenzió

Kunsági borvidék

Hazai aranyérem
Cím: 6000 Kecskemét, Szarkás dűlő 99/a.
Weboldal: www.dimenzioboraszat.hu
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: 30/ 649-0604, 76/ 702-628, 20/ 310-8599
Fajtaösszetétel: Kövidinka, furmint, hárslevelű, kadarka, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon.
DimenzióKovácsné Drabant Katalin, a cég borásza

A 2010-es Vinagórán a Kecskeméten üzemelő Dimenzió Borászat Bűbáj fantázianevű, 2009-es kékfrankos rozéja a legjobb fajtabor címet nyerte el. E nagy szakmai siker a reflektorfények kis csóváit irányította a 2006-ban alapított borászatra, valamint a tulajdonosokra: Kovácsné Drabant Katalin borászra és Kovács András pálinkafőzőre, a Miskolc-Görömbölyön élő házaspárra.

Ők viszont szeretnek a háttérben maradni, ami nem biztos, hogy a legjobb marketingfogás. Ha Katalinhoz hasonlóan más mondhatna magáénak két évtized kutatóintézeti tapasztalatot, ez a körülmény biztosan a borászati brand része lenne. Ha Andráshoz hasonlóan más főzne díjnyertes pálinkákat, vezetne olyan tekintélyes céget, mint a borászati technológiai eszközöket, valamint pálinkafőzőket gyártó és forgalmazó, több szabadalommal rendelkező Hagyó Kft.-t, akkor az ki lenne téve cégérnek.

De nem.

Kovácsék a munkájukkal, a borokkal vannak bensőséges viszonyban, nem a piaccal. Illetve, ők úgy tartják, az üzleti siker majd jön magától, ha a maguk részéről gondoskodtak a magas minőségről.

Márpedig a minőség itt evidencia.

A különleges címkékkel az ősi magyar, kozmikus világszemléletet megidéző, 12 hektáros borászat központja Miklóstelepen található, ültevényei nagy része korábban a Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutató Intézethez tartozott. "Az ősi hitvallás mindent élőnek tekint, ezért kellő alázatot, tiszteletet és bölcsességet kíván minden élőlénnyel szemben. Boraink ápolásánál ezt a szemléletet a hétköznapok szintjén, termékbarát technológiák bevezetésével valósítottuk meg. Ennek is köszönhető boraink egyedi sajátságos íz- és aromavilága" - foglalja össze filozófiájukat Kovácsné Drabant Katalin. És tovább is lép: "Mi a borokon mint szakrális varázsszeren keresztül szeretnénk a tiszta forráshoz visszajuttatni az embereket, hogy újra felismerjék a valódi értékeket, a természet és a teremtő örök törvényeit."

Boraiknak kizárólag az ősi magyar kultúrkörből származó, jellemző neveket választottak: Virtus, Bűbáj, Csízió, Igéző, Nimrud, Regős, Révület, Sámán, Táltos.

A Dimenzió különös, de erőteljes szín a magyar borászat palettáján.