Csutorás Ferenc

Egri borvidék

Hazai aranyérem
Cím: 3300 Eger, Kistályai u. 43.
Weboldal: http://almagyar.hu/
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: 30/965-9750
Fajtaösszetétel: Furmint, hárslevelű, leányka, muskotály, cabernet sauvignon, menoire, merlot, pinot noir, kékfrankos, cabernet franc, turán, bíborkadarka, zweigelt, blauburger.
Csutorás FerencCsutorás Feri bemutatja

Csutorás Ferenc nagyapja híres középbirtokos borász volt, aki sokakhoz hasonlóan a vesztesek oldalára került a szovjet típusú rendszer berendezkedésekor. Vagyona nagy részének állami eltulajdonítása sem tántorította el attól, hogy a világ valaha volt legjobb futballistájával, Puskás Ferenccel (objektív adat: Puskás az egyetlen, aki játszott a két legeredményesebb csapatban, a világverő Aranycsapatban és a Real Madridban is) borozót nyisson a fővárosban.

Innen a gondolat, hogy az unoka az Aranycsapat minden egyes tagjáról nevezett már el bort, s hogy e különös módon köti össze hazánk két, hasonló sorsú entitását: a futballt, ami valaha a világ legjobbja volt, de hagyták tönkre menni, és a bort, ami a világ legjobbjai közé tartozott, de hagyták csaknem tönkre menni.

Csutorás Ferenc a nagyapától és az édesapától tanulta a borász szakmát. E sorok írójának meggyőződése, hogy a borkészítés döntő eleme a borász szája, orra, ízlelése, ízlésvilága. Nos, Csutorásék genetikailag a vastag, fűszeres borokat szeretik és ez így van rendjén.

A pincészet legszebb darabjai a komplex, tüzesen lekváros bikavérek, amiket csak kiváló évjáratokban hoznak piacra.