Bodvin

Tokaj-Hegyaljai borvidék

nemzetközi elismerés Hazai aranyérem
Cím: 3909 Mád, Ságvári u. 3.
Weboldal: http://www.mad.info.hu/bodvin-pinceszet
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: 47/348-785
Fajtaösszetétel: Furmint, hárslevelű, sárgamuskotály.
BodvinOrosz Gábor irányt iszik

1993-ban Bodnár Géza, Bodnár Endre, Bodnár Endréné és Értékes István alapította a ma már tíz hektáron gazdálkodó mádi pincészetet. Az alapítókat Kubus László és Szepsy István segítette szaktanáccsal. A következő évben csatlakozott a céghez Orosz Gábor, aki ma a borászat vezetője. A mádi Veres, Király és Betsek dűlőben termesztett szőlőkkel 2009 óta az Orosz testvérpár (Gábor és Éva) rendelkezik.

Egy ízben arról faggatták Orosz Gábort, hogy mi a hobbija. A bor, volt a válasz. És ha nem a borral foglalkozik, akkor mivel a szőlővel, zárta be az egészen kis kört. Csak hát ebben az egészen kicsi körben elfér Orosz Gábor magánborászata, az Itáliában híressé lett Baron Bornemissza termékcsalád, a több induló borászatnak nyújtott tanácsadás, valamint a Bodvin is.

Ami az utóbbit illeti: nehéz lenne leválasztani Orosz Gábor borászatáról, holott egyetlen szem szőlő sem kerül át egyik helyről a másikra. A Bodvin a térség legmodernebb pincészetei közé tartozik, ahol modern birtokborok születnek, a másik pincészetnél viszont dűlőszelektált borok készülnek.

A mádi örökmozgó szerepében Orosz Gábor itthon és külföldön gyűjti egyre gazdagodó tapasztalatait. Műveli magát, tanul, de folyamatosan tovább is adja a tudását és komoly szerepet vállal a mádi eredetvédelemben.