Bodri Tibor

Szekszárdi borvidék

nemzetközi elismerés Hazai aranyérem
Cím: Bodri Pincészet, 7100 Szekszárd, Faluhely dűlő, Székhely: 7100 Szekszárd, Vitéz u. 1.
Weboldal: www.bodribor.hu
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: 74/676-700, 20/440-6666, 20/440-6660
Fajtaösszetétel: Sauvignon blanc, olaszrizling, chardonnay, rajnai rizling, kadarka, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, zweigelt, pinot noir.
Bodri TiborBodri mester

A 25 hektár Szekszárd-környéki szőlőültetvény és borászat fele-fele részbeni gazdája az öt generációs borász família és egy jó barát. A borászat központja, a Faluhely-dűlőben található, tíz kupolás, 80 000 téglából épített pince természetesen a szekszárdi Heimann Ferenc építőmester munkáját dicséri. Az pedig Bodri Tibor jó ízlését, hogy a Bátaszék felé kivezető út mentén halásztanyát hozott létre, mert meggyőződése, hogy a helyben termelt fűszeres kadarka és a tüzes-meggyes kékfrankos illik a legjobban a halászléhez, valamint a csuka- és harcsapörkölthöz. Külön öröm az ínyencek számára, hogy a nem paprikás ételekhez nagyszerűen illenek a Bodri Pincészet fehérborai.

Bodriék gondoltak egyet és belevágtak a komplexitásba: birtok, pince, feldolgozó, termékpiramis, kóstolótér, halásztanya, panzió, magazin ? tudnak élni.

Nem mellesleg, sőt inkább jellemző módon, némi játékos öniróniával megalkották Bodrikutya nevű, nagyon kellemes házasításukat, amiben a kékfrankos mellé került a két cabernet, és aki nem kóstolta, el se hinné, hogy lehet ilyen kellemes ?üdítőitalt? készíteni nemes alapanyagból. Ez a szakmai bravúr is mutatja: jó kezekben van itt a szőlő. Ember legyen a talpán, aki a sok kiváló szekszárdi mesterember között (Vesztergombi, Takler, Vida, Heimann, Twickel báró, Eszterbauer, Mészáros, Sebestyén, Dúzsi, Németh) merne sorrendet állítani.

Bodriékkal épp tizenegyen vannak, kész a csapat. A 4-3-3-as rendszerben Bodri a felfutó jobbhátvéd, csupaszív, lendületes futballista, aki ésszel játszik.

Miért is? Mert van itt bozsolés zweigelt, sok ízű Civilis Cuvée, cseresznyés-mentás kékfrankos, ropogósan fűszeres (egyenesen izgalmas) pinot noir, jó ivású, könnyed kadarka és a helyére (azaz a legmagasabb polcra tett) bikavér.

Jönnek a beadások, érkezzünk, bólintsunk!