Andrássy - Szentkereszt

Tokaj-Hegyaljai borvidék

nemzetközi elismerés Hazai aranyérem
Cím: 3915 Tarcal, Fő u. 94.
Weboldal: www.andrassyrezidencia.hu
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: 47/580-015
Fajtaösszetétel: Furmint, hárslevelű, sárgamuskotály.
Andrássy - SzentkeresztZsurki Sándor főborász

Nehéz lenne egymástól elválasztani a bort, a gasztronómiát és a wellness szolgáltatásokat a tarcali élményközpontban. Az 1999-ben beüzemelt pincére épült, 2008-ban nyílt, több mint négycsillagos szálloda magas igények kielégítésére jött létre. Itt a rafinált kényeztetések minden, Európában ismert formájával találkozhat a vendég. Okos marketinggel a wellness csomagokba is beépítették a bort, hogy mást ne mondjak, van törkölyös arcpakolás is, amit vidékibb emberek belülről szoktak alkalmazni. Az étteremben számos helyi alapanyag (tészták, mézek, szalonnák, lekvárok?) győzi meg a vendéget arról, hogy érdemes enni. És hogy muszáj lesz mozogni.

A késői szüretelésű, 2007-es hárslevelű épp olyan, mint ez a gazdag, vendégváró varázslat: van benne báj, vágyakozás, bujaság, de édes elegancia is. Meg tudja teremteni a mineralitás és a hársméz egyensúlyát.

A borászatot 2007 óta Zsurki Sándor vezeti, aki nagyon jól tudja, hogy a kertben (szőlőbirtokon) született értékeket szabadjára kell engedni az erjesztéskor, babusgatni kell a hordóban, hogy aztán egymáshoz illesztve, összebújva érvényesüljenek a palackban.