Ákos Borászat

Soproni borvidék

nemzetközi elismerés
Cím: Balf, Fő u. 23. (Weninger Pincészet)
Weboldal: www.akos-borok.hu
E-mail cím: [javascript protected email address]
Telefonszám: 36 99 531 082 (Behofsits Krisztina)
Ákos Borászat Ákos István

Ákos István Svájcban él, kommunikációs ügynöksége és sörfőzdéje is van. 2000-ben örökölt egy kis lakást Sopronban és azonnal megszerette ezt a valóban szerethető várost. Mint tudjuk, egy-egy hellyel kapcsolatban nem a legszebb épületek történeti adatait visszük haza magunkkal, hanem színeket, ízeket, hangulatokat. Nos Ákos István a barokk város hangulatát és a jó soproni kékfrankos zamatát vitte el Bázelbe.

És ez az íz nem hagyta nyugton. Kicsi birtokra tett szert, mindössze négy hektárra, de a legjobb szakemberre bízta a borkészítést, az osztrák Franz Weningerre, aki Balfon él, nagyon jó borokat készít és ismeri a nyugati ízlést. Mert hogy az Ákos-borok leginkább Svájcban fogynak, mivel a gazda jó érzékkel az ottani nemzetközi üzletember kolónia tagjainak szállít.

Sopronban járva a TreVini borkereskedésben hozzá lehet jutni az Ákos Borászat tételeihez. Egyébiránt nagykereskedő is foglalkozik értékesítéssel, így több helyen lehet találkozni a piros á betűvel. Alighanem nincs abban semmi meglepő, ha már Weningerék készítik a borokat, hogy ezek is teltek, bársonyosak és nagyon finom szerkezetűek.